Jasmien est Party in Bilzen: “Zoeken naar gloriejaren van weleer”

BILZEN –Deze zomervakantie gaat HBvL feestreporter Jasmien elke week op stap in een Limburgse stad. Stop nummer zes is het tikkeltje eigenzinnige Bilzen. Deze stad kent een rijk verleden, ook op feestvlak. Enkele jaren geleden kwamen mensen van over heel Limburg naar Bilzen om eens goed op stap te gaan. Anno 2017 ging onze partyreporter op ontdekking om uit te zoeken of de Bilzerse jeugd nog steeds zo goed kan feesten.

Het is zaterdagavond en dat wil zeggen dat ik nog eens op stap mag gaan. Vanavond doe ik dat in Bilzen. Ik heb de voorbije dagen al vaak mogen horen dat Bilzen vroeger een populaire uitgangsstad was. Ik ga eens testen of dat nog steeds zo is. We zijn weg!

M37

Op de markt van Bilzen ligt The Drink Experience, M37. Het terras zit vol met lachende mensen die genieten van een glaasje bubbels of wijn. Ook hier hebben mijn vriendin en ik weer geluk want op het fleurige terras is nog net één tafeltje vrij. Fleurig bedoel ik ook letterlijk, want onze tafel is versierd met zomerse bloemen. Het lijkt wel op een miniversie van Tomorrowland. M37 heeft een zeer diverse kaart die inspeelt op de trends zoals homemade lemonade. De drankjes zijn betaalbaar en ik besluit een laatste wijntje te bestellen aan €3,80. M37 is een hippe bar en dat zie je ook aan het trendy volk. Er hangt hier een gezellige sfeer en ik beslis om hier mijn avond in Bilzen met een positieve noot af te sluiten.

Dresscode: summer chic

Inkom: gratis

Jasmien est Party in Bilzen: “Zoeken naar gloriejaren van weleer”